Diensten

Als ervaren partner op het gebied van programma management biedt Jaagpad Advies diverse diensten om de start en verloop van uw programma op een succesvolle en effectieve manier aan te pakken.

Programma startup
olifant “How do you eat an elephant?”. Een gebeurtenis, een nieuwe wet, een nieuw product: allemaal aanleidingen om te starten met een strategische verandertraject. Omvangrijk, complex, belangrijk….. en nog erg diffuus. Hoe pak je dit aan? Hoe wordt de olifant in stukjes opgehakt, zodat deze opgegeten kunnen worden? De ‘programma startup’ consultancy biedt advies en ondersteuning om uw programma snel en overzichtelijk op te starten.

Training

capgeminiMSP® is net als PRINCE2® en ITIL® afkomstig van AXELOS. Met de opleiding MSP® Foundation leert u de MSP®-methode voor programmamanagement kennen. Als besturingsmodel voor programma’s sluit MSP® naadloos aan op PRINCE2®. De opleiding is tevens bedoeld als vooropleiding voor het MSP® Foundation Examen.

Workshops

naamloosNaast de MSP trainingen verzorgt Jaagpad Advies workshops op maat. Dit kan variëren van een ‘introductie programma management’ voor het senior management tot begeleide werksessies om bijvoorbeeld de programma baten, programma blueprint of programma risico’s helder te krijgen. Ook het uitwerken van het resultaat van de workshop hoort tot de mogelijkheden.

Coaching

change is the only constantTijdens de programma expeditie hebben programma managers, opdrachtgevers en business change managers baat bij het sparren met een vakgenoot om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en de vervolgstappen te bepalen . Programma coaching biedt een onafhankelijk klankbord en ervaren en eerlijke ‘eye in the sky’ voor steun en advies.

Audits

auditWaar bij project audits de vraag ‘Doen we de dingen juist’ centraal staat, focust de Programma Audit zich op de vraag: doen we de juiste dingen? Bijvoorbeeld: sturen we het programma zodanig dat alles gereed is om veilig de transitie door te gaan, en de baten te kunnen incasseren? De Jaagpad Advies programma audit biedt een professionele assurance review, die aan het einde van een programma fase (tranche) uitgevoerd kan worden om het vertrouwen dat het programma ‘on track’ is te funderen.

Culinaire Workshops

cul_wsLeiderschap, samenwerking en vertrouwen staan aan de basis van een succesvol programma. Onder leiding van een ervaren kok/programma manager kookt u met een groep van maximaal acht personen een smakelijk diner. Elkaar leren kennen en een band opbouwen staan centraal. Daarnaast biedt de avond ruimte om over de aanpak en thema’s van het programma van gedachte te wisselen en een gezamenlijk fundament te leggen. Een goede kickoff voor een warme start van uw programma!

“Programma management: Het geloof dat het kan, het lef om het te doen en het plezier tijdens de reis”